Goed voorbereid aan het werk in de forensische psychiatrie

Werken in de forensische zorg is boeiend en uitdagend. Het is een vak apart en vraagt om net een andere kijk en aanpak. Samen met jou zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bij ons aan de slag gaat.

Introductiebijeenkomst

Kort nadat je bij ons bent begonnen, neem je deel aan een introductiebijeenkomst om kennis te maken met ons en andere nieuwe collega's. Je krijgt informatie over onze werkwijze, ambities en kernwaarden. Daarnaast krijg je een beeld van de interne organisatie, zoals intranet, verwachtingen en speelveld, beschikbare faciliteiten en scholing.

Goed voorbereid op jouw functie

Voor elke functie en elke afdeling hebben we een specifiek inwerkprogramma. Ga je aan de slag als psycholoog? Dan krijg je een training risicotaxatie. En sociotherapeuten krijgen een agressie- en sociale vaardigheidstraining. Een onmisbaar onderdeel van ons werk is het herkennen van risicosignalen en daar op het juiste moment en de juiste manier op anticiperen. Tijdens je inwerkperiode krijg je training in methodieken om dit te ondervangen.

Inwerkprogramma op maat

Naast het inwerkprogramma voor de afdeling waar je werkt en voor jouw functie, krijg je een inwerkprogramma op maat. Dit is afgestemd op je opleiding, kennis en ervaring. Werk je op een klinische afdeling? Tijdens je inwerkperiode loop je mee met een ervaren collega en maak je kennis met de patiënten en afdeling. Na je inwerkperiode werk je mee volgens het dienstrooster.